Veliko srce Tomasa Tuhela

Fudbaleri Čelsija nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Lige šampiona pošto su u revanš meču poklekli na Santjago Bernabeu i pored sjajne igre. Pobedli su 3:2 ali im je sportska sreća okrenula leđa, a Real je prošao pošto je bio bolji u Londonu. Ali, ovo nije sportska priča već ljudska, topla, o treneru plavih iz Londona Tomasu Tuhelu, velikom čoveku i humanisti, koju prenosimo sa fejsbuk grupe Niste znali, a napisala ju je Aida Börekci.  

„Kada je Tomas Tuhel 2018. godine potpisao za PSŽ, preselio se u prelepu kuću. On i njegova supruga su tada angažovali kućnu pomoćnicu filipinskog porekla da se brine o njihovoj kući.

Ova dama nije brojala svoje sate i uvek je bila vrlo profesionalna i dostupna porodici Tuhel. Vremenom se stvorila veza između njih i jednog dana, Tuhel i njegova supruga saznali su da ova žena tako puno radi jer treba da prikupi novac za tešku operaciju na srcu jedno od njene dece.

Ne postavljujući ni najmanje pitanje Tomas Tuhel je odlučio da u potpunosti finansira tu operaciju. Operacija je prošla sjajno i to dete sada provodi svoj život bez ikakvih problema.

Ali to nije sve, dok je Tuhelu pretio otkaz u PSŽ-u, pitao je svoju kućnu pomoćnicu koji joj je najveći san u životu. Ona mu je odgovorila da sanja da će se jednog dana vratiti na Filipine i tamo sagraditi kuću u kojoj će dočekati starost sa porodicom koja je tamo ostala i koja joj toliko nedostaje.

Tomas Tuhel je nedugo zatim dobio otkaz u PSŽ-u i potpisao za Čelzi. Ali pre odlaska u Englesku on nije zaboravio svoju kućnu pomoćnicu i kupio joj je raskošnu vilu na Filipinima u kojoj danas živi sa svojom porodicom.

Veliko poštovanje za Tuhela za ovaj veličanstven gest“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *