Užas: Traži da se ukloni spomenik Milici Rakić

.
 Ginter Ferlinger je poznati provokator

Ginter Ferlinger, austrijski ekonomista i poznati provokator, izneo je na svom tviter nalogu sramotan i skandalozan zahtev da se „odmah ukloni spomenik“ deci nastradaloj u bombardovanju SRJ 1999. godine, jer, prema njegovim rečima, on predstavlja „mrsko izvrtanje činjenica“?!

Spomenik u Tašmajdanskom parku, koji kroz lik Milice Rakić, devojčice stradale od NATO bombi u Batajnici, simbolizuje svu decu ubijenu tokom ove agresije, prema Ferlingeru predstavlja dokaz „evropskog antiamerikanizma“.

-Dokle god srpski, pa čak i neki austrijski političari sa ekstremne levice i desnice podržavaju takvo mrsko izvrtanje činjenica, jasno je da Austrija i Srbi ostaju kolevka evropskog antiamerikanizma i antinatovskog raspoloženja. Pozivam da se ovaj spomenik odmah ukloni – napisao je Ferlinger i dobio žestoke reakcije na svoj post.

Podsetimo, spomenik „Bili smo samo deca“ u Tašmajdanskom parku bolno su sećanje na NATO agresiju u kojoj je poginulo 79 najmlađih.

Felinger je predsednik ili član nekoliko NVO – između ostalih i predsednik „Austrijskog komiteta za NATO“. Poznat je po provokantnim tvitovima u kojima žestoko krtikuje Srbiju zbog svega i svačega – od odnosa prema ruskoj invaziji na Ukrajinu, do odnosa prema Kosovu. Kao svoje ciljeve navodi borbu za što brži ulazak Crne Gore u EU, kao i Kosova, Ukrajine i BiH u NATO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *