Užas: Danka ubijena!

Danka Ilić (2), za kojom se deset dana tragalo u Srbiji i Austriji, ubijen je, saopštio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Dve osobe, radnici „Vodovoda“ iz okoline Bora, privedeni su nakon što su priznali krivično delo. Sumnja se da su automobilom udarili devojčicu, ubacili je u gepek, a telo potom bacili na deponiju. Policija je jutros blokirala prilaz toj lokaciji.

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, devojčica nestala.

Danka je ubijena; Otkrivaju se stravični detalji; Blokirana deponija gde je bačeno telo, angažovani bageri
Otkrivaju se stravični detalji; Blokirana deponija gde je bačeno telo/Foto: Tanjug/Rade Prelić

Kriminalistička policija iz Bora, kako se saznaje, uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

”S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom

Deda male Danke, Časlav Dragomirović, rekao je za Kurir da je potpuno van sebe.

„Ne znam ništa zvanično, ja sam van sebe, ne znam ni gde mi je ćerka. Ne javlja mi se, čekam samo zvanične vesti, ne mogu da poverujem dok mi ne kažu kako jeste, potpuno sam van sebe“,  rekao je kroz plač deda ubijene devojčice.

”fiat panda” u Ulici Radomira Putnika udario u pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. telo devojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gde su telo izbacili sa desne strane puta”, kaže izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Kako se saznaje u automobilu uhapšenih radnika „Vodovoda“ pronađeni su tragovi krvi, nakon čega je urađena DNK analiza i potvrđen je identitet nestale Danke Ilić.

„Po planu rada preduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vreme, proverom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo“.

Roditelji tragično stradale devojčice pristigli su u policijsku stanicu Bor. Prvi je došao otac, koji je u neverici stalno gledao belo ispred sebe, užasnut saznanjem koje je jutros saopšteno.

Deda male Danke, Časlav Dragomirović, rekao je za Kurir da je potpuno van sebe.

„Ne znam ništa zvanično, ja sam van sebe, ne znam ni gde mi je ćerka. Ne javlja mi se, čekam samo zvanične vesti, ne mogu da poverujem dok mi ne kažu kako jeste, potpuno sam van sebe“,  rekao je kroz plač deda ubijene devojčice.

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić pali su na poligrafu. Jedan je od dvojice osumnjičenih je priznao šta se dogodilo i potpisao priznanje. Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu.

Kako se saznaje nesrećna devojčica stajala na sred puta, kada su na nju automobilom naleteli u punoj brzini. Izašli su napolje, umesto da joj pomognu, oni su je stavili u gepek.Odvezli su dete do deponije i tamo su je bacili. Prvo su je zatrpali sa otpadom, da ne bude primetno, a onda su otišli i dogovorili se da detaljno očiste automobil kiselinama i hemijskim sredstvima da otklone tragove krvi. Navodno, oni su se u više navrata vraćali do deponije da dodatno zakopavaju telo.

Informacija o ubistvu Danke Ilić je potresla sve žitelje, ne samo Banjskog Polja i Bora, već ćitavog regiona. U Banjskom Polju je neobična tišina, a ljudi su u šoku i neverici.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *