Божји глас одјекује Црном Гором!

Широм Црне Горе и вечерас се одржавају молебани и литије за одбрану светиња које су угрожене усвајањем контроверзног Закона о слободи вероисповести. Литије су одржабе у Никшићу, Подгороци, Будви, Херцег Новом, Жабљаку, Бијелом Пољу, Пљевљима…

Црногорска полиција донела је одлуку да неће обезбеђивати литије, а сву одговорност за евентуалне инциденте и нарушавање реда и мира на улицама у градовима сносиће организатори, саопштило је Министарство унутрашњих послова Црне Горе. Али и поред тога,  како преносе медији, хапшени су и привођени свештеници због литија у Црној Гори. На Жабљаку је ухапшен свештеника Миливоје Јововић. отац Николај из бијелог Поља, док је никшићком свештенику Миодрагу Тодоровићу уручен је позив на информативни разговор.

Митрополит Амфилохије обратио се грађанима испред Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици.

„Не дамо светиње, не дамо светиње, не дамо светиње,“ овај глас Божји народа одјекује данас Црном Гором, а дуго смо чекали на то, рекао је архиепископ цетињски, митрополит црногорско-приморски Амфилохије након литије у Подгорици.
Он подсећа да народ у Црној Гори тражи од садашње власти да отакаже део спорног Закона о слободи вероисповести.
Митрополит је рекао да председник Црне Горе Мило Ђукановић и директор полиције Веселин Вељовић тврде да црква организује четнички покрет у Црној Гори што није тачно.
„Код мене су плакали полицајци када су ме приводили на информативни разговор, а сада видимо да су се неки одрекли значке и униформе. Нису криви полицајци, већ они који су им то наредили. Ако наставе да врше такво безакоње над Уставом, онда се поставља питање ко је тај безуман да гласа за такву власт. Коме да предамо светиње онима који на лажима заснивају своје приче,“ упитао је митрополит Амфилохије.
„Где је било у свету да безбожници стварају своју цркву – нигде,“ рекао је митрополит Амфилохије. Ове литије су борба против неправде, братомржње и братомржњу и не можемо гласати за оног који то наставља. Ја не могу, а ви како хоћете,“ рекао је митрополит црногорско-приморски.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *