Устали и црногорски професори

Око 60 универзитетских професора у Подгорици својим учешћем дали су јавну подршку литијама и стали у одбрану светиња. Велики број професора је и до сада учествовао у молитвеним литијама, које се већ два и по месеца одржавају у Црној Гори у знак протеста против Закона о слободи вероисповјести, али ово је први њихов заједнички наступ и подршка.

По завршетку литије, синоћ испред Саборног храма Христовог Васкрсења,  у име професора више десетина сабраних је поздравио и пригодним словом се обратио др Здравко Кривокапић, редовни професор Машинског факултета:

Часни оци, дивно монаштво, најљепши узданци наше будућности, дјецо, која сте стално са нама, браћо и сестре,

Помаже Бог!

Ево и ова група професора се придружује овој подршци по први пут самоорганизованој и не случајно баш на Недјељу православља, Недјељу побједе. Најбољу слику данашњице је прије можда двадесетак година описао један теолог кад је рекао да живимо у времену безаконитог закоња, неправедне правде и неморалне етике. То је управо слика овога закона и он се не може тако једноставно поправити, он се може само повући.

У овом времену Чисте недјеље када треба да изостану било какве ружне помисли, добијамо многе погрдне исказе а ми им узвраћамо једином нашом коју знам и умијемо а то је да их волимо и да се молимо за њих.

Они нам потурају да иза нас стоје ови и они, ја им сада кажем да иза нас стоји највећа амбасада у Царству која је икада постојала. То је амбасада Господа нашега Исуса Христа. Није то ни америчка, ни руска, а сигурно није ни српска амбасада. Зато ми трајемо и можемо да истрајемо, не толико колико можда они који су побиједили оне који су се борили против икона, али знамо да наша побједа стиже. Зато и професори кличу заједно са вама: Не дамо светиње!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *