U Norveškoj dobili što su u Srbiji sanjali

Na stranicama ovog portala poslednjih nekoliko dana družili smo se sa Brankom Belićem jednim od 400.000 gradjana Srbije, koji su poslednjih deset godina spakovali kofere i sa porodicom napustili otadžbinu. Ovaj Beogradjanin s teškom mukom rešio je da ode, ali, kako kaže, na to su ga naterali beznađe, bezpespektivnost, loš život. U Norveškoj, na kranjem severu ove zemlje, u polarnom krugu, našao je svoj život iz snova. Ovo je njegova pozdravna poruka našim čitaocima, ali i svim prijateljima i ljudima u Srbiji.

 “I tako, dan za danom, sto bi rekao Branko-kockica, složla se kocka od dve godine mog života u Norveškoj. Sumirati stvari ne želim, još je rano za sve to, mnogo ciljeva je još ispred nas, mnoge smo već ostvarili.

Inline image
ŽIVOT KAKAV SU ŽELELI: Brankova supruga Jelena sa Ivom i Borisom

Živimo jedan normalan život, život kakav smo želeli u Srbiji. Zadovoljni, nas dvoje koji imamo stalne poslove sa skoro punim radnim vremenom, mnogo više nego u Srbiji. Zadovoljna deca, koja sa radošću i nestrpljenjem čekaju da udju u vrtić i druže se sa Sigveom, Trondom, Sofiom, Finom, Oline, njihovim drugarima i sa Lili, Judit, Hajdi, Vivom, njihovim vaspitačicama. Vrlo ih je teško, ponekad, odvesti iz vrtića kući. Zdrava deca pre svega, čila i vesela.

Život je čudo, to ću još jednom reći, i može biti vrlo plodonosan i u petoj deceniji. Zato nikada ne odustajte!

Da li nas koreni vuku? Naravno, ali to prihvatamo kao sasvim normalan, prirodni proces, kao žto prihvatamo Norvesku kao zemlju koja nam je mnogo toga više, a našoj deci će tek, pružila nego sto smo imali i dobili u Srbiji.

Nema ljutnje, isplivali jesmo iznad površine vode, sada treba dobro kormilariti i uživati, odnosno živeti život!

Veliki i srdačan pozdrav svim čitaocima portala Tamo daleko, prijateljima i svim ljudima u otadžbini sa severa Norveške, kristalno čistog mora i ostrva i planina kao kičicom nacrtanim, od Ive, Jelene, Borisa i Branka.

Ostajte dobro, Ha det Godt! (na norveškom).

 

2 thoughts on “U Norveškoj dobili što su u Srbiji sanjali

 • 24. јануар 2018. at 12:16
  Permalink

  Hvala, a i Vami sve naaaaaj dragi, sretćni i veseli SneškoBelići.
  Šwaba ex baraba

  Reply
 • 10. фебруар 2018. at 19:51
  Permalink

  Dopadaju mi se teme nadahnute stilom ,informative koliko I sugestivne.Ocituje see rukopis professionalca .Hvala,preporucujem vas ,Svetozar Gunic fotoreporter ?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *