У Америци Божић у кругу породице

У српским храмовима у Амрици ове године нису одржана традиционална божићна бдења и дружења уз присутво великог броја верника. Слављење Божића било је прилагођена тренутним здравственим мерама које ограничавају одржавање већих скупова. У таквим околностима Божић се прославља у кругу породице, а многи Срби су од послодавца добили нерадан дан.

У Чикагу где живи најбројнија српска зајеница синоћ су у храмовима одржана вечерња Богослужења уз освећење и налагање Бадњака. Старешина храма Светог Василија Острошког Ђуро Крошњар и ђакон Јован Аничић верницима су поделили бадњаке, а деци су уручили божићне дарове. Изостало је  традиционално дружење у црквеним салама, која су ранијих годна знала потрајати дуго у ноћ. Ипак, поред свега један српски обичај није могао да се изостави – то је чеситање Божића уз традиципнални „шумадијски чај“- кувану ракију.

И данас ће се, на дан Божића, у храмовима одржати Богослужења на којима ће бити прочитана Божићна посланица Српске православне цркве. Погледајте још фотографија у галерији:

Текст и фотографије: Светозар Данчуо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *