U Grčkoj je tragično bez srpskih turista

Слика може припадати 1 особа и smilingVišegodišnji prijatelj Srba u Grčkoj, advokat Dimitrios Billis, iz Soluna oglasio se na društvenim mrežama zbog odluke grčkih vlasti da prošlog leta zabrani srpskim turistima da dođu u ovu zemlju. Prenosimo Bilisov post u celosti:

„Poslednja sezona bez srpskih turista bila je tragična, pogotovo u severnoj Grčkoj. Sa puno bola sam pratio mere naše vlade, koje smatram veoma nekorektnim prema srpskim turistima. Prihvaćeni su turisti iz Rumunije i Velike Britanije, iz zemalja u kojima je epidemiološka situacija bila teža, a nije bio dozvoljen Srbima ulaz u Grčku. To je za mene nezamislivo!
Lično poslujem sa Srbima koji žele da kupe nekretninu u Grčkoj i njihovo odsustvo i nemogućnost da dođu veoma me je povredilo. Imam i prijatelje među Srbima i puno klijenata i održavali smo redovan kontakt telefonom.

Bez Srba ja ne mogu! I to sve govori. Nedostajalo mi je i još uvek mi nedostaje da vidim srpske tablice na putevima, da ih čujem na pijacama, u gradu, sa njihovim veselim raspoloženjem i karakterom… Nedostajalo mi je da iskažemo jedni drugima našu obostranu ljubav i poštovanje koje postoji između naša dva naroda. Eto to je ono što mi je nedostajalo, da im upravo to pokažem, jer su Srbi ovde narod koji je najvoljeniji i najviše dobrodošao od svih naroda u Evropi.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *