У Европи вируса поштеђена само Црна Гора

Црна Гора, најмања балканска држава, једина је у Европи без потврђеног случаја новог коронавируса који је прострујао широм свијета и заразио више од 125.000 људи, од како је регисторван први случај у Кини 1. децембра 2019. године..

Како је Црна Гора са 628.066 становника остала без коронавируса није познато, јер су све земље у окружењу потврдиле вирус: Босна и Херцеговина, Србија, Хрватска и Албанија, вирус је регисторван и у самопроглашеној држави Косово, а посебно је чудно како је вирус заобишао Црну Гору кад се зна да је удаљена само нешто више од 550 километара од Италије, која је епицентар заразе у Европи са више од 18.000 инфицираних, одмах иза Кине.

Црна Гора има блиске везе са Италијом у којој живи хиљаде Црногораца, који често путују о своју земљу. Додуше, Црна Гора је одмах по појави вируса у Кини предузела одређене мере и ограничила путовања својих грађана, а све туруистичке арнажмане са Кином је суспендовала.

У Црној Гори су до прошлог четвртка организоване литије и молебани, на којима се окупљало више десетина хиљада људи, многи су долазили из Србије и Републике Српске, па чуди да се нико није заразио коранавирусом.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *