U avionima će uskoro biti dozvoljeni mobilni

Tradicionalno, na svakom našem putovanju avionom, nekada je bio obavezan uslov da konfigurišemo naše pametne uređaje kao što su mobilni telefoni u „režimu aviona“, ali, to bi se moglo promeniti veoma brzo, recimo, u roku od nekoliko meseci, kako je najavljivala evropska komisija.

Unutar Evropske unije, prevoznici će moći da instaliraju najnoviju 5G tehnologiju u svoje avione, omogućavajući letačima da koriste svoje pametne telefone i druge povezane uređaje baš kao i na zemlji.

Evropska komisija prilagođava zakonodavstvo o mobilnim komunikacijama najsavremenijim standardima. Kao rezultat toga, 5G pokrivenost može biti dostupna i na avionima.

Prema zvaničnom saopštenju španske vlade, glavni cilj ove reorganizacije je da se omogući efikasnije pružanje 5G bežičnih širokopojasnih usluga, da se u potpunosti iskoriste sve mogućnosti koje pruža 5G tehnologija i, na kraju, da se smanje troškovi primene mobilnih komunikacija mreže u ovom opsegu.

Avio-kompanije će moći da obezbede najnoviju 5G tehnologiju u svojim avionima, zajedno sa prethodnim generacijama mobilne tehnologije, pošto je Komisija ažurirala odluku o primeni spektra za mobilne komunikacije u avionima, određujući određene frekvencije za 5G tehnologiju u letu.

Putnici na letovima u EU moći će da koriste svoje mobilne telefone do maksimuma svojih kapaciteta i karakteristika, baš kao i kada su na zemlji i koriste 5G mobilnu mrežu, prenosi fl360aero.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *