Bolnica u Rimu dobila ime po Siniši Mihajloviću

Prelepe vesti stižu iz prestonice Italije. Naime, jedna bolnica u Rimu nazvana je po legendarnom Siniši Mihajloviću, otkrili su čelnici Lacija. Delegacija rimskog velikana u kome je popularni Barbika ostavio veliki trag bila je do svečane ceremonije imenovanja bolnice po proslavljenom srpskom fudbaleru.

Velika je simbolika što će bolnica “Siniša Mihajlović” biti glavno sedište ADMO-a, italijanske organizacije donatora koštane srži. Orkestar karabinjera je tokom ceremonija otvaranje odsvirao himnu, a među zvanicama su bili i zvaničnici vlade poput Kjare Kolosimo, predsednica parlamentarnog odbora za borbu protiv mafije.

-Počastvovana sam što učestvujem u događaju ovako bitnom za društvo u kome dajemo počast takvoj ljudskoj i sportskoj veličini poput Siniše Mihajlovića – rekla je ona, a okupljenima se obratila i senatorka Elisa Piro.

Predsednica ADMo-a Rita Malavolta se zahvalila Laciju i Bolonji koji su svojim novcem pomogli otvaranje ove bolnice, ali takođe su doprineli da mladi ljudi budu svesni koliko je doniranje koštane srži bitno za spasavanje života. O legendarnom Siniši govorio je i ministar zdravlja Oracio Skilaći.

-Moramo da gajimo velike pouke Siniše Mihajlovića koje nas uče srčanosti i odlučnosti – podvukao je Skilaći.

Na ovom svečanom događaju prisustvovala je i Mihina supruga Arijana Mihajlović.

-Želim da zahvalim svima koji učestvuju u ovom velikom i bitnom danu, pogotovo Laciju koji nikada ne propušta da nam pokaže koliko nas ceni. Takođe želim da se zahvalim donorima koji su Siniši omogućili da poživi još tri godine – emotivno je rekla Arijana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *