Tiramisu iz Almazan Kitchen

Sir maskarpone, jaja, piškote, kakao, rum – to su osnovni sastojci za čuveni italijanski kolač tiramisu, karakterističan za sever ove prelepe i bogate države, u pokrajini Veneto, sa čarobnom Venecijom. Majstori za kolače, kakvi su Italijani, tiramisu spremaju i nude gotovo na svakom koraku, medju dezertima naravno ima ga i u srpskim poslastičarnicama i restoranima, a često ga spremaju i srpske domaćice.

Ali, ako hoćete nešto izuzetno, novo, probajte „originalni tradicionalni tiramisu“, koji spremaju Boban i Aleksandar Almažan u svojoj putujućoj šumskoj kuhinji. Almazan Kitchen, je kuhinja sa kojom se družimo na stranicama portala „Tamo daleko“, a da je reč o zaista nesvakidašnjim receptima prepoznalo je i desetine miliona ljudi širom sveta koji prate šta rade dvojica Srba preko njihovog jutjub kanala. Ono što nude Boban i Aleksandar zaista je praznik za oči i dušu, ali i za stomak.

Portal „Tamo daleko“ pre nekoliko dana objavio je o ovim zanimljivm ljudima tekst pod naslovom „Svet odlepio za srpskom kuhinjom iz šume“, koji je izazvao veliku pažnju naših čitalaca i zbog čega smo odlučili da im često prikazujemo deo bagate njihove video-ponude. Danas ćemo upravo pustiti snimak pripreme tiramisua, ali na srpski način u režiji Almažana uz njihovu opasku „mi znamo šta je pravi tiramisu“.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *