Српско весеље у Клирвотеру за памћење

Традиционални, тродневни, 26. по реду Српски фестивал одржан је протеклог викенда при цркви „Светог Ђорђа“ у Клирвотеру на Флориди, чији је старешина прота Милош Ждралић.

Весеља је било на претек као и ранијих година, али ове године фестивал је окупио рекордних 6.000 хиљада гостију родом са балканских простора, жељних дружења, српске кухиње, културе, музике и мириса завичаја. Пред црквеном портом је заиграло велико народно коло.

Опис није доступан.

Како нас је обавестио г. Ненад Цвјетковић, секретар ЦШО, први дан фестивала је био резервисан за младу популацију која је уживала у вечерњем наступу овдашњег бенда „Отписани “ под вођством Зорана Томашевића, некадашњег бубњара београдског „Ружа“. Певала је Мануела Милошевић.

Опис није доступан.

Опис није доступан.
Уредила Етно-собу: Данијела Косорић

Суботњи културно-уметнички програм, кога су водили био је богат и разноврстан. Прави угођај је наравила музичка група „Дијана, Ненад и Марко бенд“ из Чикага и трубачки оркестар овдашње средње школе, где свира и неколико ученика пореклом са наших простора. На главној бини смењивала су се српска фолклорна друштва, неђу којима „ Растко“ и „Раваница“ из Детроита, „Соко“ из Чикага, „Милунка Савић“ из Норт Порта, „Српски бисер“ из Ст. Петерсбурга, „Српска круна“ из Орланда, “Ђурђевак“ из Клирворета“.

Опис није доступан.
Косо Српских сестара припрема храну

Успешан и задивљујући је био наступ балерина из балетске академије Душанке Иванов. Српска Етно соба, коју је осмислила и уредила Данијела Косорић је и ове године била пуна гостију. У њој је приказиван филм „ 7000 душа“ редитеља Сањина Мирића.

За младе су организоване дечије игре, а домаћице су се надметале у прављењу најљепше торте. Фестивал је опслуживало око 120 добровољаца. Генерални спонзор је била компанија Maximum Freight Inc.

Опис није доступан.

Опис није доступан.

Фотографије: Јелена Мулин

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *