Srpski radnici oterani iz Vukovara!

Grad Vukovar udaljio je sa gradilišta u centru grada radnike iz Srbije koji su postavljali uređaje za kontrolu parkirnih mesta na javnim parkiralištima. Pozvana je i policija koja je izašla na teren. Pomenuta obeležja koja su za vlast u Vukovaru neprimerena zapravo su amblemi sa srpskom zastavom.

Na teren je izašla i policija, a na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama, muškarci policiji pokazuju ambleme sa zastavom Srbije. Kako je Indeksu rečeno iz policijske uprave, policajci koji su bili na terenu nisu utvrdili nikakvo protivpravno ponašanje.

Iz gradske uprave Vukovara su potvrdili da su radnici udaljeni sa gradilišta, a sugerisali su i da se možda radi o “aktivnosti sigurnosno-obaveštajnog aparata”. U odgovoru Indeksu iz vukovarske gradske uprave navode da je za postavljanje uređaja za kontrolu parkinga angažovano preduzeće “Poslovni sistemi Tilia d.o.o.” iz Zagreba koje je, kako dodaju, bez znanja gradske uprave angažovalo radnike iz Srbije.

“Podizvođači koji su državljani Republike Srbije s neprimjerenim obilježjima udaljeni su s gradilišta. Ostaje zaključiti kako nije sigurno radi li se o slučajnosti ili aktivnosti sigurnosno obavještajnog aparata”, navodi se u odgovoru gradske uprave Vukovara.

Portal piše da se proširila čak i priča da su zaposleni firme iz Srbije navodno angažovani na brojanju ljudi u sutrašnjoj Koloni sećanja, ali su iz gradske uprave Vukovara to demantovali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *