Srpski kajmak i Tara oduševili indijaskog vlogera

Prethodnih dana u Nacionalnom parku Tara i Bajinoj Bašti boravio je jedan od najuticajnijih turističkih vlogera iz Indije, popularni jutjuber Varun Vadiš, navodi se na sajtu NP Tara.

Varun Vadiš, osnivač kanala „Mauntin treker“ na Jutjubu i portala „Turist help lajn“, od 28. septembra do 6. oktobra imao je priliku da obiđe područje Tare i Bajine Bašte i da se upozna sa turističkom ponudom, atrakcijama i kulturno-istorijskim nasleđem ovog kraja.

Foto: RinaUz podršku NP Tara i TO „Tara-Drina“, Bajina Bašta Vadiš je obišao najposećenije turističke lokalitete, ali je imao priliku i da vidi neke manje poznate atrakcije ovoga kraja. Najjači utisak na njega su ostavili krstarenje kanjonom Drine i vidikovci Sjeninič i Drlije.

„Oduševljen sam gostoprimstvom ljudi u Srbiji. Priroda je neverovatna, vidikovci i kanjon Drine svrstavaju Taru u moje omiljene destinacije“, kaže Varun i dodaje: „Ne mogu da verujem da jako malo turista iz Indije posećuje vašu zemlju“.

Njegova poseta organizovana je u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i ambasadom Indije i vodi kampanju na svom jutjub kanalu za promociju Srbije i njenih turističkih potencijala. Pre Tare i Bajine Bašte poznati bloger je posetio Beograd i Zlatibor. Na ovoj plani9ni obišao je Dino i Avantura park, Zip Line-u u Ljubišu, ski centru Tornik i  uverio se u mnoštvo aktivnosti koje su turistima na raspolaganju. Posle ove posete izjavio je da je fasciniran gostoprimstvom domaćina, a to što je vegeterijanac nije ga sprečilo da uživa u gastronomskim specijalitetima, a posebno je oduševljen zlatiborskim kajmakom i sirom.

„Mountin treker“ je najposećeniji indijski kanal o putovanjima na Jutjubu, koji ima više od milion pratilaca, na kojem Varun deli savete o putovanjima.

Pored vođenja tog kanala, koji prati preko 1.250.000 pratilaca, Varun je jedan od Ted govornika. Prvi video-snimak koji je snimio po dolasku u Srbiju, za svega sedam dana dostigao je preko 750.000 pregleda i izazvao značajne reakcije i interesovanje za putovanje u Srbiju.

Текст и фото: Рина

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *