Srpski Holivud na Rudniku

Kao veliki filmofil, Ivan Jakovljević, želeo je svom selu da pokloni nesto nesvakidašnje. Na proplanku planine Rudnik pre 14 godina, osvanula su dobro poznata slova koja smo do tada gledali samo u američkim filmovima.

„Na ovoj livadi na kojoj se mi sad nalazimo ja sam kao mali čuvao ovce i krave i posmatrao sam i razmišljao kako mogu da sa ljudima iz Srbije podelim ovu lepotu“, kaže tvorac Srpskog Holivuda Ivan Jakovljević.

Ako imate entuzijazma i elana kao što ih ima Ivo Car onda ni Holivud nije daleko. Od obične livade napravio je pravu turističku atrakciju kao što je ova srpska i sagrađeno je tipično srpski – na kredit.

„Došlo je tu celo selo da mi pomaže 2007. godine, kada smo pravili natpis trebala mi je gomila materijala. Morao sam da podignem kredit. Sećam se da smo traktorom donosili šoder iz reke da bi betonirali cevi koje nose ta slova“, prepričava Ivan.

Već 14 godina posetioci pristižu iz svih delova Srbije, ali i sveta. Za razliku od onog američkog, ovaj Srpski Holivud prava je vazdušna banja i prirodna oaza bez zvezdane prašine.

Ivo Car vodio je računa i sitnicama kako bi izbegao eventulne probleme sa Amerikancima.

„Na samom natpisu nedostaje slovo L, to je jedina razlika u odnosu na originalni natpis iz Los Anđelesa. Takođe na naš natpis smo dodali malu tablu na kojoj piše Srpski“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *