Преминуо велики српски и амерички генетичар

Др Алекса Трбовић са оцем Ненадом Андрићем
Проф. др Алекса Трбовић (1966 – 2023)

У болници у Балтимору у Америци после дуге и тешке болести преминуо је проф. др Алекса Трбовић, угледни српски и амерички генетичар, који је радио на Медицинском факултету у Београду и на катедри за хуману генетику у Ботону. Ову тужну вест јавио нам је отац Ненад Андрић, свештеник из Ваљева. Његову вест преносимо у целини:

„Браћо и сестре, помолимо се за душу нашег великог српског научника и верног сина СПЦ проф. др Алексу Трбовића (1966-2023).

Проф. Алекса рођен је у лекарској породици од оца др Марка професора Медицинског факултета у Београду и мајке Данице стоматолога. Алексини брат и сестра су угледни медицински научни радници у УСА, проф. др Константина и др Синиша Трбовић.

Др Алекса Трбовић био је редовни професор Медицинског факултета у Београду и Бостону, на катедри за хуману генетику. Борац против измена и модификације природе, хране и свега што уништава здрав живот.

Јединствен је у свету по раду на феномену једнојајчаних близанаца као одразу савршенства Творца у свету. Својим мајсторским даром за фотографију чак 200 једнојајчаних близанаца је публиковао и оставио њихов траг у времену.

Пре свега био је узоран отац, син, лекар, научни радник, професор, одан пријатељ и изнад свега човек. Бог да му душу прости и настани у Рај!

Др Алекс Трбовић биће сахрањен у Бостону“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *