Српска тробојка на Кошарама

Објаве на Инстаграму и у медијима да се српска застава завијорила на Кошарама у недељу, изазвали су бурне реакције из Приштине, а како преноси „Косово онлајн“, младић за ког је наведено да је окачио тробојку написао је да је није тамо оставио.

„Нисам је оставио, нисам дозволио да раде са њом шта желе после, али сам понео једну њихову велику“, навео је он на друштвеним мрежама.

Слика може припадати напољу и brick wall

На фотографији која је објављена на Инстаграм страници посвећеној јунацима са Кошара, види се српска тробојка која се на рушевини карауле вијори међу многим албанским заставама које су подеране.

„Свака част нашем пратиоцу који је на караули истакао њену праву заставу“, пише у објави испод фотографије, а медији наводе да је тробојка постављена поводом 22. годишњице од завршетка битке на Кошарама.

Косовска полиција је демантовала да је застава постављена на осматрачницу на Кошарама и назвала је лажном вешћу.

Из косовске полиције поручују да је на лицу места уочено да српска застава није на месту на којем се види на фотографијама. Портпарол косовске полиције Даут Хоџа рекао је за „Газету експрес“ да надлежне јединице контролишу то подручје.

Огласила се и организација ратних ветерана такозване Ослободилачке војске Косова (ОВК) у Пећи, која је наводно постављање српске заставе на осматрачницу на Кошарама назвала „чином провокације Србије“ и затражила од владе у Приштини и безбедносних структура да предузму хитне мере и казне одговорне за тај чин.

„Влада Косова и безбедносни органи сигурности треба да предузму мере и заувек зауставе овакве појаве и казне починиоце. Иначе, шта нам преостаје? Да одустанемо од државе коју имамо, јер се ни у држави коју смо сами изградили не осећамо сигурно“, наводи се у саопштењу, преноси „Косово онлајн“.

Битка на Кошарама вођена је од 9. априла до 14. јуна 1999. године, на граници према Албанији, када су наши војници успели да поразе терористе такозване ОВК и спрече њихов покушај да, уз помоћ регуларне војске Албаније и авијације НАТО, уђу на Косово и Метохију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *