Srpska šljivovica za Makrona

Фотографија корисника Stana BilbijaPovodom potpisivanja mira u Prvom svetskom ratu, na današnji dan pre 101 godinu održana je, kao i svake godine, glavna svečanost ispred Trijumfalne kapije u Parizu gde se u mnoštvu francuskih zastava našla i srpska zastava, kojoj se poklonio francuski predsednik Emanuel Makron.

Nakon ove svečanosti prvi čovek Francuske priredio je za goste ručak na koji je pozvao i predstavnike srpske zajednice, među kojima je bila i predsednice „Svesrpske zajednice Francuske“ Stana Bilbija. Ova žena velikog srca i patriota podelila je na svojoj fejsbuk stranici fotografije na kojima se vidi srdačan susret Makrona i naših predstavnika. Gospođa Bilbija i Petar Petrović Pepi, predstavnik Udruženja starih srpskih ratnika u Parizu, francuskom predsedniku uručili su poklon, srpsku šljivovicu, koju je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Francuska polako menja svoj odnos prema Srbiji. Za to su najzaslužnije dve poslanice srpskog porekla u francuskom parlamentu Živka Park (32), poreklom iz lozničkog kraja i Liliana Tanguy, ali i Srbi koji žive u Francuskoj preko raznih udruženja koje predstavljaju. Bitni pomaci mogu se primetiti i posle posete franuskog predesdnika Makrona Beogradu.

 

Фотографија корисника Stana Bilbija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *