Српска црква и у Нејплесу на Флориди

Благословом епископа источноамеричког , г Иринеја, у Нејплесу, на Флориди, почео је мисионарски рад Српске православне цркве. У изнајмељеном простору прву службу, којој је присуствовало преко 120 вјерника, одржао је 20. новембра прото-администратор Милан Јовановић, ранији свештеник цркве Светог Ђорђа у Клирвотеру.

Опис није доступан.

Опис није доступан.Од 1. децембра службе ће бити одржаване редовно, тј. скаве недјеље и у вријеме црквених празника. Тако је поред шест постојећих парохија на Флориди, са ширењем Христове вјере и окупљањем српског расејаног народа почела и седма.

У Нејплесу се већ дуже вријеме осјећала потреба за сталним свештеником, пошто се у овај град на западној обали јужне Флориде са сјевера доселио знатан број српских породица. Парохијани су добровољним прилозима одмах набавили свешртенику све потребне црквене ствари за нормално одвијање светих литургија.

Посебно их радује што ће предсојећи Божић по први пут прославити у својој цркви, на челу са својом свештеником и на свом матерњем језику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *