Srpkinja režira seriju o FBI

Lepa Milena GoničBivša zvezda američke serije „Red i zakon“ Milena Gović (42) imenovana je za režisera i suizvršnog producenta druge sezone CBS-ovog dramskog serijala FBI. Serija se bavi unutrašnjim funkcionisawem Federalnog istražnog biroa čija elitna ekipa koristi svo umeće, inteligenciju i najnoviju tehnologiju kako bi održala Njujork i državu bezbednim.  Na ovom zahtevnom poslu Milena će raditi zajedno sa Terijem Milerom, koji će se vratiti kao izvršni producent. Ona će biti prva žena režiser ovog serijala i privremeno će ostaviti ulogu jedine ženske detektivke Nine Kesadi.

Sa ekipom serije
Milena sa ekipom iz serije „Red i zakon“

Poslednjih nekoliko godina fokusirala se na režiranje, izabrana je za AFI-jevu radionicu režije za žene kao i za program režisera Soni pikčers televizije. Malo se zna da je ova holivudska zevezda naše gore list. Rođena je u Normanu u Oklahomi u braku Srbina Majkla Govića i Škotlanđanke Merlin Grin Gović, koji su bili profesori muzike i radili su na Univerzitetu u Oklahomi. Otac joj je umro 1998. godine, ali je od njega i majke nasledila ljubav prema umetnosti, a prilikom opredelenja za glumački poziv pomogla joj je i očeva sestra Milica Gović (62), glumica iz Ohaja, koja je imala zapaženu ulogu u fimovima „Betmen i supermen“.

Milena je diplomirala na Univerzitetu u Oklahomi i došla do dvostruke diplome, završivši uspešno studije plesa i violine. A onda se uputila u Njujork gde je započela glumačku karijeru.
Krenula je od Brodveja, a njen debi je bio u predstavi „Kabare“, ali prvu značajniju ulogu, koja joj je u priličnoj meri trasirala put uspešne karijere, imala je u seriji „Red i zakon“, koja se emituje više od dve decenije. Kasnije je ulovila i u režiserke vode snimajući nezavisne filmske priče.
Njeno ime zasad stoji iza osam filmova, a na jednom je sarađivala i sa suprugom Dejvodom Korneom, scenaristom, kompozitorom i filmskim producentom.
Milena nije odustala ni od muzike, tačnije od pevanja, a koliko je vešta u tome, vidi se na Jutjub kanalu njenog supruga koji je objavio snimak njenog nastupa. Pogledajte:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *