Srpkinja prva žena dekan na Univerzitetu u Njujorku

Jelena Kovačević je postala prva žena dekan u 164- godišnjoj istoriji škole inženjeringa na Univerzitetu u Njujorku.

Jelena je profesor elektrotehničkog i računarskog i biomedicinskog inženjeringa u Bruklinu od 2003. godine. Ona od sada vodi instituciju, koja je pokazala izuzetno veliki uspeh i visoko je rangirana na američkoj rang listi.

„Impresionirala nas je pažljivim pristupom, sposobnošću da bude vođa, kao i poboljšanju ugleda škole u Bruklinu. Na nas je uticala i njena odluka da živi u Njujorku, njen smisao za humor“, rekao je predsednik škole Endru Hamilton.

Jedan od profesora je izjavio da se Jelena izdvojila među velikim brojem kandidata jer je poslednjih godina uspela da dovede školu do visokog nivoa. Nova dekanka, poreklom Srpkinja, je izjavila da joj je čast što je postala dekan i da se raduje ostvarenju još većeg uspeha u zajedničkom radu sa kolegama.
Jelena Kovačević rukovodi odeljenjem za elektrotehnički i računarski inženjering od 2014. godine, a na Univerzitetu Karnegi Melon je od 2003. godine, stoji na sajtu ovog univerziteta.

Ovaj tekst deo je Projekta o srpskoj zajednici u Americi s posebnim osvirtom na Srbe na Floridi, koji je pomogla Uprava za saradnju s dijsporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Vlade Srbije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *