Srce koje je izlečila ljubav

Poznati ruski kardiolog Vladimir Almazov je u svojoj kancelariji držao ljudsko srce u tegli, potopljeno u alkohol. Svojim studentima je pričao neobičnu, ali istinitu priču o njemu.

Pedesetih godina prošlog veka, još dok je studirao na medicinskom institutu u Sankt Petersburgu, u kliniku je dovezena mlada žena sa dijagnozom subakutnog bakterijskog endokarditisa. Smrtni ishod je bio gotovo siguran. Smatralo se da devojci nema pomoći, srce joj je bilo sve slabije, a temperatura konstantno povišena.

Tokom pregleda kod najboljih lekara uz nju je stalno bio i jedan stažista, marljiv i talentovan student. Nije imao rešenje, samo se zaljubio u nju. Posećivao ju je svaki dan i donosio joj cveće. S vremenom se i ona zaljubila u njega i polako i sigurno je počela da se oporavlja.

Venčali su se i dobili decu.

Nakon mnogo dugih i srećnih godina, kada je ona ležala na samrtnoj postelji, ostavila je svoje srce medicinskom institutu u Sankt Petersburgu. Tamo ga čuvaju kao podsetnik da bolesno srce može izlečiti jedino srce koje voli.

Izvor: Zanimljivo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *