Србин сам, православац и ту веру ћу бранити до послењег даха

Једног од најбољих српских боксера и WBC шампиона Марка Николића изнервирала је реакција његових пријатеља муслимана који су га критиковали због објаве на Инстаграму.

Он је на свом профилу објавио слику Аја Софије и написао да је то православна светиња саграђена далеке 532. године. Одмах после тога уследили су бројни увредљиви коментари од људи из Новог Пазара, који су га жестоко напали.

Због тога је Николић одлучио да се поново огласи и пошаље моћну поруку целој Србији. Ево шта је написао:

„Србин, хришћанин, православац, од те вере сам и бранићу је до последњег даха, а као и увек до сада поштовати туђу, о којој год да је реч. Окачих данас истину суву на инстаграм (случај Аја Софија – где указах на то да се православна светиња саграђена 532. поново одлуком председника Турске претвара у џамију иако је та светиња хришћанства старија и од самог ислама који је настао 611. године и Сребреница – где указах на то да су Срби поклани од стране муслимана и да је зато уследила одмазда), добих канонаду увреда од оних које поштовах, сматрах пријатељима, мојим народом, Србима муслиманке вероисповести из Новог Пазара, од оних које подржах у најтежем тренутку корона инвазије и када су сви други ћутали.

Стао сам у одбрану тих истих иако ме осудише моји пријатељи, иако ми говорише „па они машу заставама Турске и Ердоганом у сред Србије и желе да се споје са Турском“, али сматрао сам то људским чином стати уз вас у тешком моменту и нисам вас ни једног тренутка осуђивао због вашег чина и махања турским заставама у срцу наше Србије.

Али ето нађох се на осуди вас – мојих пријатеља који хоће да се одвоје од Србије, а само сутрашњи дан говори о томе колико сте заправо ужасно много Срби, много вам је исто порекло. Сутрашње црвено слово, српска слава Свети Петар ми је сведок, јер име овог свеца носи и најстарији споменик црквене архитектуре на простору Србије, првобитно седиште рашке епископије, смештено два километра од центра Новог Пазара, Црква Петрова која потиче из 8. века, у којој су крштени Свети Сава и његов отац Стефан Немања, у којој је одржан први сабор српске православе цркве 1186. године.

Лепо сте се заклонили иза Срба кад год сте могли и живите царски у Србији као и јутро јутрошње, али вас узбуђује освета оним који јесу убијали Србе, хришћане. Немојте пљувати пружену руку, не исплати се. Ако нисте клали Србе у Сребреници и околини зашто се узбуђујете? Ако ви нисте ти што сте заслужили одмазду, зашто онда светите неког у круг даље и у чије име, и докле ћете ви бити граница између Србије и БиХ, између Срба и Срба. Знате ли колико вас је и колико вас ту живи? Знате ли да ми знамо колики презир имате тамо баш у том Сарајеву чији сте вечити медиј и да знамо да нисте хтели мењати своје матријално добро са Србима из Босне, остали сте да живите у тој истој Србији којој тако лако окренете леђа чим вам намигне неко из БиХ или Турске.

Кад се пале српске цркве по БиХ, по Косову и Метохији онда ћутите или чак одете да и ви мало подложите. Мућните главом, нема вама бољег места за живот од Србије и немојте да пљујете по Србима. Плачу вам мајке по Санџаку када Турци од метар и по дођу и одведу прелепе девојке од метар и 80, плачете и ви и чутите и још увек се бавите глупостима и против мог народа, који је и ваш народ, јер Србија је земља свих њених грађана, а ви сте непрестано медиј других.

Истина ће вас стићи и неће вам пријати, а нама већ 500 година говоре како је зулум прошао, како ћемо коначно живети мирно, на жалост јахачи и харачи никада не силазе са сцене и константно врше свој зулум у којем год облику стигну“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *