„Србијо моја“ поклон деце са Косова за празник

Деца предшколске установе „Наша радост“ и основне школе у Лепосавићу извела су поводом Дана државности песму „Србијо моја“.

Професорка музике на Учитељском факултету у Лепосавићу Биљана Павловић каже да су деца овом песмом показала велику љубав према својој земљи и високоразвијену патриотску свест о својим обавезама и дужностима.

Деца са Косова и Метохије су заједно са својим наставницима и васпитачима желела да честитају данашњи празник свим грађанима Србије.

„Управо оваквим активностима они су показали да су равноправни чланови друштва који својим активностима могу да допринесу остваривању најзначајнијих националних циљева на Косову и Метохији, а то је очување српског идентитета“, истакла је Павловићева.

Захваљујући Зорану Тодићу и васпитачици Ивани Тодић и Канцеларији за Косово и Метохију, песма је снимљена и екранизована, преноси РТС.„Тада је мој колега Петар Илић са Факултета уметности у Звечану написао предивну клавирску пратњу и знатно обогатио песму. Допринос је дала и професорка виолине Ања Павловић, а онда је професор музике из Косовске Митровице Душан Павловић од ње направио једно право уметничко дело“, навела је Биљана Павловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *