Мање цене вртића у Смедеревској Паланци

Пише: Душан Марић

Од првог марта ове године цена боравка у вртићима у Смедеревској Паланци биће 50 одсто умањена за свако дете чији родитељи рачун за боравак детета у предшколској установи измире до двадесетог у месецу.

Ову одлуку је донело Општинско веће Смедеревске Паланке.

Родитељи за једно дете сада плаћају месечну накнаду од 6.140 динара. Уколико искористе ову погодност убудуће ће плаћати 3.070 динара.

-Цена боравка у нашем вртићу је најнижа у региону. Али учинили смо и додатни напор и у буџету издвојили додатна средства да родитељима још више смањимо издатке из кућног буџета – каже Никола Вучен, председник паланачке општине.

Вучен, који је и носилац листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ на изборима за одборнике Скупштине општине Смедеревска Паланка, који су расписани за 3. април истиче да су ова и сличне мере могуће захваљујући чињеници да је Влада Србије издвојила огромна средства да колико-толико тешко стање у којем је ову општину оставила претходна власт.

Између осталог, Општина, јавна предузећа и установе дуговале су више од три милијарде динара, што су три годишња општинска буџета.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *