Srbi iz dijaspore prvi uselili u „Beograd na vodi“

Miodrag Đorđević i Dušan Vasiljević, jedni od prvih kupaca stanova u novoizgrađenoj zgradi „Beograda na vodi“, kažu da su verovali u taj projekat.

Ističe da je danas upoznao i prve komšije, kao i da se nada da će ih ubuduće upoznati još više, jer će ih povezivati velika zajednička terasa, bazen i teretana. Kako su istakli, to su pokazali time što su potpisali ugovore kada je sve bilo u samom začetku.  Đorđević, po profesiji stomatolog koji je godinama radio u Nemačkoj i koji je zahvaljujući poslu proputovao svet, poželeo je da se vrati u Beograd, jer položaj reka na kojima leži, kaže, čine idealno mesto za život.

„Zato sam odlučio da budem jedan od prvih kupaca. Ja sam još u jesen 2015. napravio ugovor za kupovinu stana, kada ničega nije bilo ovde i u to vreme sam bio ubeđen da će projekat biti uspešan“, rekao je Đorđević novinarima nakon svečanog otvaranja stambene zgrade „Beograda na vodi“.
Kaže da su za kupovnu stana najbitnija tri parametra – lokacija, lokacija i lokacija, a to, navodi, zgrada „Beograda na vodi“ svakako ima, a da je stan na 12. spratu odabrao zbog solidne visine i pogleda na drugu obalu i zalazak sunca.

Sve je vrlo lepo. Pogledajte terasu, promenadu, to je nešto što Beograd do sada nije imao i što će se ubuduće graditi u našem glavnom gradu“, naglasio je Đorđević.

Njegove komšije, Vera i Dušan Vasiljević, koji su se godinama bavili poljoprivredom i držali farme u Africi, Čileu, sada se vraćaju na ognjište i posao prepuštaju deci čija želja je da imaju farme i u Srbiji.

„U stan smo ušli nas dvoje, ali smo ga kupili za decu. Vera mi je rodila desetoro dece i videćemo kome odgovara da živi ovde. Većina dece se vratila u srpske krajeve, a znam da će se i ostali vratiti“, naveo je Vasiljević.

Upitan zašto je odabrao baš stan u „Beogradu na vodi“, a ne neki drugi kraj grada, Vasiljević nam je odgovorio „okrenite se i pogledajte, taj pogled će vam sve reći“.

Kaže da je u uspešnost projekta „verovao koliko je verovao i predsednik“.

„Ja sam bio ubeđen da će biti dobro iako su mnogi govorili da je to prevara i da neće uspeti“, podvukao je Vasiljević.

Naime, Dušan i Vera su se prvi uselili u kulu Beograda na vodi, a koji su od strane projektanata i graditelja bili zamoljeni da vrate ključeve kako bi se svi ključevi zajedno uručili, što oni nisu hteli da urade „ni za živu glavu“, te da su im nakon toga poslalil šampanjac u stan.

TEKST I FOTO: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *