Србе с Косова смо протерали и довели нарко-мафију

Кандидат за новог амбасадора САД у Немачкој Даглас Мекгрегор критиковао је америчку интервенцију на Косову 1999. године, оценивши да је она била усмерена против православних хришћанских Срба и да је након ње постављена муслиманска нарко-мафија, што је названо успехом за демократију.

О томе је писао Си-Ен-Ен у тексту у којем подсећа и на његове друге изјаве које нису типичне за америчке политичаре, али нису ни пропустили прилику да нападну Мекгрегора због наводног расизма и ксенофобије.

-Ти људи никада нису били наши пријатељи – рекао је Мекгрегор, који ће заменити Ричарда Гренела на месту амбасадора у Немачкој.

Си-Ен-Ен наводи да је поред изјава у корист Србије, иако је у то време као војно лице учествовао у припреми НАТО кампање, Мекгрегор је објавио низ изјава које с косе са званичном политиком Вашингтона, као када је стао на страну Русије у сукобу Украјини.

У тексту се оцењује да ће, ако његово именовање одобри Сенат САД, то означити још једну ниску тачку америчко-немачких односа који су се погоршали током мандата председника Доналда Трампа.

Портпарол Беле куће Джад Дир у одговору мејлом је за Си-Ен-Ен навео да је Мекгрегор високо квалификован за посао амбасадора, позивајући се на знање немачке историје и језика које је научио у време када је служио у Западној Немачкој.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *