Sramno: Od Novaka štite granicu Australije!

Novaku Đokoviću ponovo je poništena viza za ulazak u Australiju! Ministar za imigracije Aleks Hok iskoristio je svoje diskreciono pravo i ukinuo je vizu najboljem teniseru sveta! Advokati srpskog tenisera odmah su uložilii žalbu i zatražili da se slučaj reši do nedelje kako bi Đoković mogao da igra na turniru ako bi bila odluka u njegovu korist.

Već nekoliko dana Aleks Hok, tendeciozno i zlonamerno je odugovlačio sa odlukom kako bi svetskom broju jedan ostavio malo manevarskog prostora za žalbu i kako bi ga držao u neizvesnosti do pred sami početak turnira, a onda je objavio sramni potez u 17, 40 sati po lokalnom vremenu, jutros rano po srednjoevropskom.

„Iskoristio sam svoje pravo da poništim vizu gospodinu Novaku Đokoviću, jer je tako u javnom interesu. Odluka je doneta posle naredbe Federalnog suda 10. januara 2022. godine da se poništi prvobitna odluka o ukidanju vize. Doneseći ovu odluku, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dostavili ministarstvo unutrašnjih poslova, granična policija i gospodin Đoković. Vlada Skota Morisona je potpuno posvećena zaštiti granica Australije, naročito u vreme pandemije virusa korona. Zahvaljujem zvaničnicima ministarstva unutrašnjih poslova i granične policije koji rade svakodnevno u interesu Australije“, navodi se u saopštenju Hoka.

Pravni tim srpskog tenisera odmah je uložo žalbu na ovu odluku ministra. Advokati 20-strukog grend slem pobednika nadaju se da bi saslušanje moglo da se održi tokom vikenda i dovrši u nedelju, što bi mu omogućilo Đokoviću da odigra prvi meč na Australijan Openu protiv sunarodnika Miomira Kecmanovića.

Ovim povodom oglasila se dr Džanina Baui, inače profesorka na Univerzitetu Južnog Velsa u Sidneju, koja je poručila da Novak Đoković može da traži da sud dodatno pogleda i preispita odluku ministra Hoka.
„U slučaju da ne dođe do neke greške u pravnom procesu, šanse Novaka Đokovića da mu bude usvojena žalba na odluku ministra Aleksa Hoka, sada su jako male“, istakla je Baui.
Proces će ponovo biti poveren sudiji Entoniju Keliju, koji je podsetimo, prvobitno presudio u korist svetskog broja jedan.

Podsećamo, Đokoviću je po dolasku u Australiju ukinuta viza jer navodno nije dostavio dovoljno dokaza za izuzeće od obavezne vakcinacije. Najbolji teniser sveta žalio se Federalnom sudu, koji je usvojio njegovu žalbu pošto je ustanovljeno da je prvom reketu sveta uskraćena proceduralna pravičnost.

Srbin je potom ušao u Australiju, a prethodnih dana pripremao se za početak grend slema, koji je osvajao devet puta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *