Да ли је могуће: Ђоковић чека суђење у затвору!

Случај укидања визе српском тенисеру Новаку Ђоковићу пребачен је на Федерални суд и коначну одлуку ће, уместо судије Ентонија Келија, донети судија Дејви О’Калахан.

Ђоковић ће пре суђења бити део саслушања (активни или неактивни тренутно није познато) у суботу око 10.15 по локалном времену, односно у петак на суботу око 00.15 по српском времену. Два сата пре тога ће га поново лишити слободе, када буде био на разговору са имиграционим челницима.

Суђење на Федералном суду пред судијом О’Калаханом је заказано за недељу по тамошњем, односно у суботу од 23.00 по средњеевропском времену.

Суђење и саслушање ће бити преношено уживо путем Јутјуб канала Федералног суда. Каква год одлука суда била, Новак ће бити у проблему са временом, пошто ће на терен Аустралијан опена и на дуел првог кола против Миомира Кецмановића морати у понедељак.

Он ће време између саслушања у суботу и суђења у недељу провести у притвору на јавности непознатој локацији.

Nјбољи тенисер света, добио је одлуку министра за имиграцију Алекса Хока о новом укидању визе за боравак у Аустралији у петак у 18.00 по локалном времену, што је изазвало негативне реакције и сумње у исправне намере аустралијских власти.

Ђоковић је данима чекао реакцију министра након суђења одржаног у понедељак по жалби на прву одлуку о укидању визе – и она је стигла у „минут до 12“. Мајкл Бабић, спортски и тениски фотограф из Мелбурна, навео је да је Хок донео одлуку још пре четири дана.

„Ћутао је да би што више онемогућио Ђоковића!“, навео је Бабић.

По том питању огласио се и Мехди Али, 24-годишњи Иранац који је већ девет година у имиграционом притвору, где је Ђоковић провео дане од момента слетања у Мелбурн до прве одлуке о враћању визе.

„Типичан лукав потез имиграционих власти да све ураде у петак увече“, навео је Али.

„Очекује се да Новак остане где јесте до осам сати ујутру, по аустралијском времену. Онда би морао да се појави у канцеларији адвоката како би био доступан за разговор са имиграционим властима, као и да асистира адвокатима у процесу одбране. Даљи период ће провести опет у притвору и у недељу ујутру, суботу увече по нашем времену, биће доведен код адвоката под пратњом два припадника Граничне полиције. Зашто га чувају два полицајца и то близу канцеларије адвоката Вуда? Као да ће да побегне? Како се понашају према Ђоковићу вратиће им се као бумеранг“, истакао је Бабић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *