Скандал: Журка на Гробу незнаног јунака

Познати историчар Дејан Ристић огласио се на свом фејсбук профилу поводом најаве одржавања скандалозне зававне манифестације на Авали поред Гроба незнаног јунака. Не скривајући своје запрепашћење, али и запрепашћење својих пријатеља он је написао поруку јавности коју преносимо у целини:

Резултат слика за grob neznanog junakaОд више забринутих пријатеља управо добијам информацију да је 25. августа на платоу испред Гроба незнаног јунака планирано одржавање јавног скупа, односно рејв журке.

„Организатор догађаја је ,,Time code“, а најављен је и наступ извесног Дениса Хорвата. Из ,,Time code“ саопштавају и то да је циљ организације ове журке промовисање културног наслеђа Србије (!!!).

Ово је скандал невиђених размера јер би то значило да смо досегли и онај стадијум људског и моралног суноврата који подразумева да ћемо играти и певати на нечијем гробу.

Играјући на Гробу незнаног јунака ми бисмо, истовремено, заиграли и на Газиместану, Иванковцу, Мишару, Делиграду, Чегру, Љубићу, Церу, Колубари, Крфу, Виду, Зејтинлику, Кајмакчалану, Шумарицама, Јајинцима, Кадињачи…
Другим речима, заиграли бисмо и пљунули на сопствено историјско, национално, заједничко и појединачно људско достојаство.

Замислите да Грци организују журку на Термопилима, Руси код Бородина, западни савезници на Вердену…
Незамисливо, зар не?

Иако је младић који почива у Гробу незнаног јунака само симболично непознат, он је заједнички див-јунак и предак свих нас који тежимо слободи, непокору и миру.

Комплекс Гроба незнаног јунака је законом заштићен споменик културе од изузетног значаја за Републику Србију.

Као Србин и као грађанин молим да се определи друга и примеренија локација за одржавање јавног скупа забавног карактера, а не Гроб незнаног јунака“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *