„Широко срце“ из Израела за српску децу са Косова

У витини је оформљено ново предшколско оделење

Из Израела су нам се јавили Горан Мекић, Сандра Јанићијевић и Срђан Златановић, који са још неколико својих пријатеља по други пут за редом организују видовдански фудбалски турнир “Широко срце”, који ће се одржати данас, у суботу, 27. јуна, на спортским теренима у граду Јафи.

Турнир у 8 сати ујутро отварају фудбалске екипе навијача руских Зенита и ЦСКА, а поред њих учествују и екипе навијача израелског Макабија и београдског Партизана. Комплетан приход од турнира (продаја карата и мајица, уз добровољне новчане донације) ће преко хуманитарне организације “Косовско Поморавље” (косовскопоморавље.орг) ићи за децу Косова и Метохије.

Анастазија и Сергеј добили су нове кревете

Прошле године је од прикупљених средстава обновљена Основна школа “Миладин Поповић” у месту Бостане (општина Ново Брдо) и ОШ “Светозар Марковић” у Великој Хочи. Такође су отворене и нове просторије предшколског одељења школе “Маден Марковић” у Витини, настале преуређењем старе амбуланте у дворишту храма Свете Петке у том месту. Било је довољно новца и за куповину неколико медицинских апарата за опремање болнице и породилишта у Пасјану

Инспирисана овом акцијом, организаторима фудбалског турнира се јавила и Виолета Зафировски из Швајцарске, чијом је донацијом купљен материјал за обнову куће шесточлане породице Стојковић из Доњег Мочара, као и дечији кревети за Сергеја и Анастасију Спасић из Клокота у Косовском Поморављу.

Насловна фотографија: Са прошлогодишњег видовданског турнира „Широко срце“ у Израелу

Текст: Предраг Карасовић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *