Sećanje na velikog pevača i velikog čoveka

Majkl Džordž umro je na Božić 2016. godine, a proslavila ga je pesma „Last Christmas“. Inače on i kolega iz grupe Wham prepisali su sva autorska prava od prodaje tog singla gladnoj deci iz Etiopije. Tada još nije zaradio puno, a singl je prodat u nekoliko miliona primeraka.

Bio je kandidat za novog pevača grupe „Queen“, nakon njegovog nastupa na koncertu održanom u čast Fredija. Tom prilikom nastupile su mnogobrojne zvezde, ali svi su se složili da niko nije pevao Kvinove pesme kao on. Skromno je odbio da bude pevač grupe smatrajući da nema zamene za Fredija.

Ipak, malo je poznato da je Džordž Majkl ostavio milione dolara humanitarnim organizacijama koje pomažu deci i obolelima od raka i side. Takođe, on je bio jedan od producenata originalnog bend ejd singla iz 1984. zahvaljujući kom je prikupljeno više od 20 miliona dolara za gladne Etiopljane. Tokom života u tajnosti non-stop činio velika humana dela:

1. Poklonio je 18.000 dolara za vantelesnu oplodnju potpunoj neznanki
TV voditelj šoua “Deal Or No Deal” Ričard Osman ugostio je ženu koja je želela da prikupi 18.000 dolara za vantelesnu oplodnju. Majkl je igrom slučaja gledao tu emisiju i sutradan joj krišom uplatio novac.
2. Osnovao je organizaciju koja se bori za prava dece sa hendikepom
Osnovao je „Trust“ koji nudi bespovratna sredstva osobama sa hendikepom i deci s posebnim potrebama.
3. Radio je u prihvatilištu za beskućnike
Volontirao je u skloništima za beskućnike i tražio od zaposlenih u tim ustanovama da nikom ne govore za njegova dela.
4. Dao je milione dolara servisu Čajldlajn
Osnivač telefonskog servisa Čajldlajn, koji je na raspolaganju deci Britanije 24 sata dnevno i kom mogu da se obrate svi mlađi od 19 godina koji imaju bilo kakav životni problem, otkrila je da je Majkl sav novac zarađen od hita “Jesus To A Child” dao toj organizaciji.
“Dao nam je milione dolara i mi smo planirali da na 30. godišnjicu osnivanja, napravimo veliki koncert u njegovu čast i zahvalimo se u ime stotina hiljada dece kojima je pomogao”, rekla je Ester Rancen.
5. Dao je na stotine besplatnih karata bolničkom osoblju u Austriji
Majkl je poslao 1.000 besplatnih karata za koncert radnicima bolnice u Beču u kojoj je lečen od zapaljenja pluća 2011.
“Hteo bih da se zahvalim svim lekarima i sestrama koji su mi spasli život i svim mojim fanovima na ljubavi i podršci”, rekao je tada.

6. Poklonio je zaradu od “Don’t Let the Sun Go Down on Me” dečjoj humanitarnoj organizaciji i fondaciji za borbu protiv side.

Ovu lepu priču, kao i mnoge druge do sada, podelio je sa svojim pratiocima na Fejsbuku Radioaktivni komarac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *