Restoran iz Skadarlije među pet najboljih na svetu

Svetski atlas hrane “Taste Atlas” , objavio je listu 100 najboljih tradicionalnih jela, restorana i kuhinja na svetu za 2021. godinu, a čuveni skadarlijski restoran “Tri šešira” se našao na petom mestu najboljih tradicionalnih restorana.

Najpopularniji sajt posvećen svetskoj kuhinji „TejstAtlas“ po prvi put je nominovao 100 najboljih tradicionalnih restorana na svetu, kao i 100 najboljih lokalnih restorana.

Όμορφη βραδυά - Picture of Tri Sesira, Belgrade - TripadvisorOve dve liste sadrže najpouzdanije i dugo vremena prepoznatljive restorane na svetu koji služe lokalna jela zasnovana na tradicionalnim receptima koji su usavršavani i dokazivani generacijama.

Liste restorana se sastavljaju na osnovu broja godina postojanja, statusa, ocene kritičara hrane i turističkih vodiča, popularnosti servinarnih jela i ocena lokalnih posetilaca.

„Tri šešira“ je ocenjen kao jedan od najautentičnijih restorana u Beogradu koji postoji od 1864. godine, a nalazi se u srcu Skadarlije. Poznat je po dobroj usluzi i kvalitetu, prepoznatljivom ambijentu i tradicionalnoj srpskoj kuhinji, stoji u obrazloženju „TejstAtlasa“.

Od jela koja se preporučuju na spisku se našla karađorđeva šnicla, pljeskavica, sarma, ajvar, prebranac i ćevapi.

Ispred „Tri šešira“ su se našli „Kafe de Takuba“ iz Meksiko Sitija, „Komanders palas“ iz Nju Orlenasa, „Da Enco al 29“ i kao najbolji „Kafe Imperijal“ u Pragu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *