Рекордан број стипендија младима из Велике Плане

Пише: Душан Марић

Стипендије општине Велика Плана за ову школску годину добиће 190 студената, што ову поморавску општину  вероватно чини шампионом Србије по улагању у образовање високошколаца у односу на број становника.

На конкурс се пријавило 219 студената и два надарена ученика средњих школа, која су освајала једно од три прва места на републичким и међународним такмичењима.

Опис није доступан.-Стипендије ће добити сви студенти чији просек оцена није мањи од седмице. Таквих је 180. Услове је испунило и осам посебно надарених студената, као и двоје надарених ученика. Моји сарадници и ја смо поносни што сваке следеће године у стипендирање наших младих улажемо више него претходне године – каже Игор Матковић, председник општине Велика Плана.

Ове године за стипендије ће из општинског буџета бити издвојено око 100.000 евра.

Студенти ће седам месеци добијати по 8.400 а ђаци десет месеци по 5.400 динара.

-Пре шест година, пре него што је одговорност за вођење локалне самоуправе преузела Српска напредна странка, Општина је доделила 25 стипендија, што је седам и по пута мање него ове године. Улажемо у образовање, у нашу децу, у наше благо. Циљ нам је да следеће године стипендирамо више од 200 студената и ђака – истиче Матковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *