РАДОСТ ЗА СРБЕ НА КУПРЕСУ: Асфалтиран пут Шеменовци-Барјемовци

Фотографија на профилу корисника Dusan MaricПише: Душан Марић
Данас је посебно радостан дан за преостале Србе на Купрешкој висоравни: асфалтиран је пут кроз Шеменовце, од центра села, у Кнежићима, до Барјемоваца и границе између Републике Српске и Федерације БиХ. Дужина саобраћајнице је 2.000 метара. Припремни радови и асфалтирање коштали су 150.000 евра, а паре је обезбедила Влада Републике Српске.
-Мало је рећи да сам срећан што се ово догодило. Хвала руководству Српске које је одвојило значајна средства за завршетак овог пројекта, упркос чињеници да у Шеменовцима и нашој општини живи мало људи. Верујем да ће ово колико-толико олакшати живот људима и охрабрити их да остану овде али и допринети да они што су отишли чешће долазе у завичај. А нама сваки њихов долазак у родни крај много значи – каже Гојко Шебез, начелник српског Купреса.
Због завршетка радова у село је данас из Беча стигао певач народне музике из Шеменоваца Ђорђе Марић, о којем је портал „Тамо далеко“ јуче писао, који је у сеоској школи организовао ручак и весеље за извођаче радова и цело село.
-Боље икад, него никад. Могло се ово и давно завршити, али проблем је што држава све паре из буџета углавном потроши на Бањалуку и друге градове, а мало води рачуна о рубним општинама Републике Српске. Ако немаш чврсту границу, немаш ни државу – каже Шпиро Марић (86).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *