Putin odlikovao srpskog glumca

Predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao je srpskog glumca Miloša Bikovića Medaljom Puškin, a ovo visoko priznanje za doprinos srpsko-ruskim odnosima lično će mu uručiti 4. novembra, u Kremlju. Ovu medalju Rusija dodeljuje za izuzetan doprinos kulturi, obrazovanju i humanističkim naukama.

„Iznenađen sam, ali mi je, naravno, veoma drago, i velika mi je čast što ću u Rusiji dobiti državnu nagradu Medalju Puškin, koja se obično dodeljuje predsednicima država i visokim političkim zvaničnicima, ili velikim stvaraocima u raznim oblastima“, izjavio je Miloš Biković. „Verovatno sam najmlađi laureat ove visoke nagrade, a najveća mi je čast što će mi je uručiti predsednik Rusije Vladimir Putin. To je i velika potvrda mog zalaganja da se pojača saradnja između Srbije i Rusije na polju kulture, pogotovu kinematografije. To je bila i tema mog nedavnog razgovora sa našim predsednikom Aleksandrom Vučićem, i nagrada koju dobijam sigurno će biti dobar podstrek da nastavimo da radimo na tome“.

Mladi glumac je priznao da ima malu tremu, jer, kako je rekao, veoma poštuje i ceni Putina zbog njegovog zalaganja za razvoj rusko-srpskih odnosa i prijateljstva.
„Lično, ono što me najviše oduševljava kod Vladimira Putina je njegov odnos prema otadžbini, o čemu svedoče njegova dela. On je svojoj zemlji vratio snagu, dostojanstvo i ravnotežu u svetu“, rekao je kaže Biković.
Miloš Biković stekao je veliku popularnost u Rusiji posle filma „Sunčanica“ Nikite Mihalkova, u kome je igrao jednu od glavnih uloga što je rezultiralo i nastavkom njegove uspešne karijere u ovoj zemlji.
Nedavno je ovaj talentovani mladi glumac na snimanju filma „Sluga“ u Rusiji, a posle saznanja da je osvojio i nagradu na festivalu Filmski susreti u Nišu u znak zajvalnosti sa svojim ruskim prijateljima odigrao srpsko kolo. Mada smo tom prilikom na našoj veb stranici pustili ovaj snimak, pogledajte ga ponovo i uživajte:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *