Pumine patike kao Hitler!

Sportska obuća koju je izbacila popularna marka Puma rasplamsala je ruske društvene mreže, a istraživači interneta izneli su teorije da su patike oda Adolfu Hitleru, zloglasnom načističkom vođi ili možda čak i svetski poznatom piscu Nikolaju Gogolju.

Погледај слику на ТвитеруPatike „storm adrenaline“ (adrenalinska oluja) verovatno su izazvale sumnju zbog svog imena, jer potrošači koji se razumeju u istoriju to povezuju sa olujnim trupama Hitlera. Poređenje se čini nakaradnim, ali teorija zavere brzo se uhvatila za dva dokaza: osnivač Pume Rudolf Daesler bio je član nacističke partije i navodno je bio vatreni nacionalsocijalista. Onda je tu i sama patika. Kada se posmatra odozgo, nožni prst i jezik modela cipela blago podsećaju na Hitlerovu frizuru i brkove.

Za mnoge je ovo bilo dovoljno da krenu sa groznim tvitovima. Jedan uznemireni posmatrač koji tvrdi da je član gradske Dume u Moskvi, izbacio je Pumin „prikriveni portret“ ozloglašenog nacističkog vođe.

Drugi nezadovoljni poznavalac obuće rekao je da je na patikama „lice poznate ličnosti iz 20. veka, a nije Čarli Čaplin.“ Optužbe su donekle ublažila alternativna tumačenja dizajna cipela. Književno orijentisani Rusi predložili su da crni nožni prst i jezik zapravo predstavljaju portret poznatog autora Nikolaja Gogolja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *