Pomozimo Tanji Slavković!

Tanja Slavković (6) je bila vrlo vesela devojčica, puna snage i želje za igrom. Nedugo posle svog petog rođendana, Tanja je hospitalizovana u Kliničkom centru Kragujevac zbog sumnje na upalu pluća sa izlivom. Nakon komplikacija hitno je prevezena na Institut za majku i dete u Beogradu. Sve praznike, umesto sa svojom mlađom sestrom Tarom i roditeljima, provela je sama na intezivnoj nezi.

U novoj godini, Tanju je umesto lepih poklona dočekalo saznanje da je izliv u desnom plućnom krilu prouzrokovao Ewing sarcoma/PNET tumor, koji je probio sedmo rebro. Zbog agresivne prirode tumora, odmah je počela sa primanjem hemioterapije. Na žalost, to nije bio kraj loših vesti za nju i njene roditelje.

Saznali su da joj predstoji ozbiljna grudna hirurgija koja zahteva odstranjivanje rebara koji su bili u kontaktu sa tumorom. Takva operacija, s obzirom na veličinu i poziciju tumora, nije izvodljiva u Srbiji. Zbog toga je neophodno da se završetak lečenja i operacija obavi u inostranstvu, što iziskuje ogromne troškove koji njeni roditelji nisu u mogućnosti da plate.

Iako je još uvek mala da bi shvatila ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi, zna da nije normalno da dete njenog uzrasta bude stalno u bolnici. Ima samo jednu želju – da izađe iz bolnice i da se tamo više ne vraća. Istu želju dele njeni roditelji, kao i svi koji je poznaju.

Billedresultat for tanja slavkovićDa Tanja pobedi opaku bolest! Budimo humani! Pomozimo Tanji!

 Upišimo 782 i pošaljimo SMS na 3030

 Upišimo human782 

i pošaljimo SMS na 455

 160-6000000042993-80

 160600000004302387
IBAN: RS35160600000004302387
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

 E-doniraj

 PayPal

Novčana sredstva za Tanju Slavković prikuplja humanitarna fondacija Budi human – Aleksandar Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *