Prvi planinarski kamp za decu u selu Strelac

Proteklog vikenda u Lužnici uspešno je održan kamp za decu i roditelje u prirodi u organizaciji Srpske skajraning asocijacije uz pomoć opštine Babušnica. Blizu tridesetoro dece sa svojim roditeljima iz sedam gradova Srbije učestvovalo je u sportsko-edukativnom programu.

Po rečima učesnika, oduševljeni su netaknutom prirodom, planinama i gostoprimstvom domaćina kao i činjenicom da su šume Babušničkog kraja pune potoka, vidikovaca, divljeg voća i lekovitog bilja.

Baza je bila osnovna škola „Dobrinka Bogdanović“, a deo učesnika je spavao u šatorima uz logorsku vatru. Po planu i program realizovane su sve aktivnosti, tehnički (vertikalni) prolaz kroz kanjon “Skokovi”, orjentiring, trka (potraga) za blagom, radionica farbanja glinenih predmeta, prepoznavanje lekovitog bilja, pečuraka, divljeg voća, planinarenje, prelazak reke, obilazak stare trase voza u Zvonačkoj banji i druženje sa decom iz lokala.

Zahtevan raspored ali to nije sprečilo decu da savladaju sve veštine i prepreke zajedno sa roditeljima. Lepo vreme doprinelo je da sve bude kako treba.

Predsednica opštine Ivana Stojičić obišla je kamp, pozdravila učesnike i poželela uspešne aktivnosti kao i želju da selo Strelac ugosti što više kampova ovog tipa. Organizovan je zajednički ručak uz dogovor da će organizator i domaćin uraditi sve da ovaj kamp postane tradicija u Lužnici.

Kako kažu učesnici, posebna zahvalnost ide Turističkoj organizaciji opštine Babušnica i radnicima osnovne škole „Dobrinka Bogdanović“ na nesebičnom zalaganju i entuzijazmu kao i opštini Babušnica koja je prepoznala potencijal manifestacije.

Fotografije će dočarati deo atmosfere, a nama samo ostaje da i dalje otkrivamo skrivene lepote Lužničkog kraja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *