Profesore, zašto tako o deci koja su preživela „Oluju“

Golman Crvene zvezde Milan Borjan žestoko je odgovorio na „retvit“ potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića.

„Zabranjena istorija Delija iz Knina… znamo da su pobegli i grad predali bez ispaljenog metka, ali su i zastavu ostavili na ulici gde su je našle ustaše iz Zadra“, stoji u tvitu koji je podelio potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić.

BORJAN ŽESTOKO ODGOVORIO VULETIĆU: Zastavu smo napravili kao deca i izgubili je kao i sve u životu, a vi niste...Tim povodom oglasio se Milan Borjan saopštenjem koje prenosimo u celosti:

„Dobar dan svima, ja sam Milan Borjan, jedan od dečaka koji je pre 25 godina bio u nepreglednoj koloni izbeglica tokom ‘Oluje’. Sećam se te kolone gde su majke plakale, bake očajno zapomagale za ostavljenim sinovima, muževima, očevima. Mi deca nismo tada bili svesni šta se dešava, videli smo samo da nam gore kuće, igrališta na kojima smo se do juče bezbrižno igrali, bili smo uplašeni, žedni i gladni… Danas svi mi koji smo preživeli tu strašnu, nepreglednu kolonu nosimo velike ožiljke i rane. Neki od nas nikada se nisu oporavili. Neki od nas služimo državi Srbiji, doprinosimo sportu, nauci, politici, medicini, sudstvu. Nismo zaslužili da nas niko a posebno jedan ‘Profesor”’ vređa samo iz jednog razloga, a to je što smo bili prinuđeni da budemo u nepreglednoj koloni tokom ‘Oluje’ i što smo Delije.

‘Profesore’ dugo niste bili u medijima zbog pandemije i očigledno to ne možete da podnesete pa želite da budete u medijima vređajuci sve nas kojima je sam pomen ‘Oluje’ velika rana jer smo izgubili druga, prijatelja, brata. Od Vas očekujem ‘Profesore’ Vuletiću odgovor sa Njegoševim citatima i Vašom zeljom da pobedite retorikom. Ja se neću ‘Profesor’ nadmudrivati sa Vama, niti imam toliko škole, a verovatno ni intelekta koliko Vi ‘Profesore’, ali ću Vas zamoliti da postanete bolji čovek i ne igrate se sa ovakvim postovima i izjavama dok se nekome slama srce i duša od teških i gorkih uspomena.

Vi ‘Profesore’ ste sami naslednik i glasnogovornik zadojene mržnje prema Crvenoj Zvezdi ali ‘Profesore’ morate da znate da je Srbima iz Knina posle genocida NDH ostala samo Crvena Zvezda u Jugoslaviji da se identifikuje sa Srpstvom.

‘Profesore’ ovu zastavu sa slike koju ste postavili smo napravili mi deca od deset godina a tada smo je izgubili, kao i sve u životu sto smo izgubili i što nam je oduzeto, a pre svega naš krevet, dom, igračke… Sve ono ‘Profesore’ što Vama nikada nije bilo uskraćeno.

Izvinjavam se svima što sam kao sportista morao da reagujem na političku sadržinu, ali previše je moja duša razorena od bola nakon prozivke svih nas Delija iz Knina koji smo preživeli životnu golgotu! Neću se všse oglašavati na ovu temu“, poručio je kapiten crveno-belog tima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *