Предавања др Оливера Суботића у Аустралији

На позив и са благословом његовог преосвештенства епископа Митрополије аустралијско-новозеландске Српске православне цркве (СПЦ) господина Силуана, презвитер др Оливер Суботић, свештеник храма Александра Невског у Београду, водиће током марта великопосна предавања, беседе и духовне разговоре у неколико храмова широм Митрополије.

Неке од тема ових разговора су: Јеванђеље у нама и ми у њему, православље и/или и јога, парадокс отуђења у времену глобалних комуникација, духовни лик Николе Тесле.

Презвитер др Оливер Суботић је рођен 24. фебруара 1977. године у Новој Вароши (Србија). Бави се проблематиком односа Цркве према феноменима информационих технологија, мас-медија и глобализације. Дипломирао је на Одсеку за информационе технологије београдског Факултета организационих наука 2004, као и на Православном богословском факултету у Београду 2005. године, на коме је потом и магистрирао 2008. године. Докторирао је на Катедри за социологију Филозофског факултета у Београду 2011. године.

Свети архијерејски синод СПЦ га је 2007. године поставио на место главног и одговорног уредника часописа Православни мисионар, званичног мисионарског гласила за младе. Написао је 11 књига и управо завршава књигу о духовности Николе Тесле. Добитник је Теслине медаље, високог признања Теслине научне фондације из Филаделфије САД 2019. године). Са супругом Мирјаном има троје деце.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *