Поздрав црногорској браћи, честитке Српској цркви!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић упутио је честитке и захвалност Српској православној цркви у Црној Гори поводом организовања 21. Дечијег сабора, који се традиционално одржава на Цетињу уочи почетка школске године.

„Велики поздрав за братски народ Црне Горе. Све честитке и захвалност Српској православној цркви у Црној Гори која је успела да организује Дечији сабор упркос тешким условима и ванредним околностима“, рекао је Ђоковић.

Ђоковић је, затим, учесницима сабора послао посебну поруку.

„Пре свега бих хтео да вас замолим да носите весеље, радост, осмех и безбрижност коју имате сада кроз читав ваш живот, у великој количини, колико год можете, и да се када вам је тешко, увек враћате свом срцу и својој доброти, искреним емоцијама, најважнијим емоцијама и вредностима у животу, а то су љубав, мир, спокој, склад и саосећање“.

Ђоковић је учесницима Дечијег сабора поручио и да буду храбри и одважни упркос томе што ће, како је навео, кроз живот наилазити на много отпора и осуда ако су другачији.

„И требате да будете другачији, тежите да будете најбоља и најоригиналнија верзија себе, само тако можете да испуните своју животну мисију“, истакао је Ђоковић.

„Можете слободно да маштате и да стварате свој свет и реалност коју ви сматрате да је најбоља за вас и за људе око вас, али имајте на уму да нисте сами, волите природу, разумите свет у коме живите, јер само на тај начин можете да будете усклађени и испуњени“.

Ђоковић их је посаветовао и да, шта год буду изабрали да раде професионално, душа, срце и ум морају да буду избалансирани, јер, како је указао, у данашњем материјалном свету нас подсећају како треба да живимо из главе“.

„Све је то у реду, али све ређе се подсећају људи на оно што је истински најбитније, а то је дух, срце, љубав и мир“, закључио је Ђоковић.

На сабору, полазници школа веронауке из свих крајева Црне Горе показаће своје умеће из веронауке, цртања, рецитовања, хорског и соло певања, пренео је портал Ин4с

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *