Порука црногорским властима: Сами ћете себи доакати!

Подгорички адвокат Владан С. Бојић, који се налази на челу правног тима за борбу против Закона о вјероисповести, ко је тесном већином усвојио црногорски парламент и који је изазвао протесте српског народа у целом регину, написао је колумну коју објављујемо на нашим страницама:

Пише: Владан С. Бојић

Ухапсили сте непробрано, цео највећи опозициони посланички клуб ДФ-а у Скупштини Црне Горе – апсолутно незаконито!

У хапшењима ви “не хватате ваздух”, не застајкујете, већ хапсите одока, инерцијом, најприје присталице ДФ-а то свесно – апсолутно незаконито!

Бијете грађане који се окупљају, буне, протествују, тучете нашу младост, оцрњујете нашу старост, само зато што су жртве вјерне Богу и светињама, боје се да вам их дају,не дају, а ви их бијете – апсолутно незаконито!

Претукли сте Великог Владику Диоклијског Методија који се лечи на ВМА, не криви, већ жали вас, а тући ма ког владику је ви знате -апсолутно незаконито.

Ви у ствари знате добро за сва непочинства која чините и за она која сте чинили и она која смјерате да учините, зато Вас “Засвепрвопитани” молим да смјеста пустите на слободу све незаконито ухапшене, одмах затражите опрост од својих суграђана које сте здушно премлаћивали и од Великог владике – опрост ћете добити.

А хапсите, гоните, кажењавате, бијете, вршите тортуру – само нас Србима с вјером да сте збрза одузели српске светиње?Па зар не увиђате колико сте провидни и изнутра прождрани.

Не, нећете се ви засад никоме извињавати, тражити опросте, исказивати хришћанска кајања и признати никоме своје муке и грехове, наставићете првом приликом редом невине, и не престатајати са тортуром свог непокорног српског народа у Црној Гори, јер још увијек нисте успели извући црвене чизме – пред лијегање, па зјапе ранама.

Али, ја обичан слободан човек, родитељ, аутохтон Србин, вриједан грађанин Црне Горе, светосавац, адвокат, тражим: да здерете образине сујета, братомржње и страха, да бар у четири зида искалите кајање због пребијања суграђана и – вашег Великог Владике! Не, ви то нећете, наставићете истом странпутицом док сами себи не доакате, а тако увијек и бива. То је зато што нисте своји, зато што сте неосјетно заробљени и сиромаштвом, и интересима и мржњом, па вам је Дучић ноћас док вида и ваше братске ране дошао вам у госте и дорекао:

“Ви, Брозови Монтенегрини сте најхрабрији народ на свету, храбрији од Хрватa, али не зато што се никога не бојите, не зато што за Бога не знате, ви сте силници “натонајхрабрији”само зато што се ничега не стидите.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *