Ponosan sam što sam pravoslavac!

“Bog se javi!” napisao je na kameri Novak Đoković posle pobede nad Ečeverijem, time oduševivši milione širom sveta koji prate još jedan njegov istorijski pohod ka tituli u Melburnu.

Inspirisani time, upitali smo ga da nam kaže “šta za njega znači vera, ako imamo u vidu to da mnogi budu vaspitani u duhu vere – ali je osete tek kada je sami spoznaju i osvoje?”

“Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvaraoca, nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija – ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom”, objašnjava Novak.

“Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu – kada čoveku ponestane svakodnevne motivacije i inspiracije, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi – molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljava put je ono što čoveka uvek može da pokrene. To ništa ne košta, a mnogo znači”, zaključuje najbolji teniser sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *