Полиција бранила Малагурског од Албанаца

Премијера филма „Тежина ланаца 3“ Бориса Малагурског у Њујорку одржана је уз тешке инциденте, када је полиција интервенисала због албанских демонстраната који су покушали да спрече пројекцију. Спутњик ексклузивно објављује видео-снимак на ком се види интервенција њујоршке полиције.

На видео-снимку се види публика испред сале у којој је филм приказан, да би се у једном тренутку демонстрант огрнут албанском заставом издвојио из гомиле. Уследила је хитра реакција њујоршке полиције, која је демонстранта брзо савладала оборивши га на земљу.

Подсетимо — албанска дијаспора у Њујорку организовала је протесте на премијери филма „Тежина ланаца 3“. Демонстранти су узвикивали „УЧК“, а током протеста један демонстрант је ухапшен. Претходно је група „Албански корени“ преко Фејсбука позвала на протест поводом премијере филма Бориса Малагурског „Тежина ланаца 3“ у Њујорку.

Редитељ филма „Тежина ланаца 3“ Борис Малагурски поручио је демонстрантима да истина излази на видело и да не могу више да је гуше. Светска премијера документарног филма „Тежина ланаца 3“ одржана је у Чикагу 28. септембра. Пројекција је испраћена бурним аплаузом пуне дворане.

 

Извор: Спутњик/текст, фотографија и видео снимак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *