Покушај убиства министра Ратка Дмитровића

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић окарактерисао је као класичан покушај убиства то што је неко одврнуо шрафове на точковима његовог аутомобила.

„Била су два покушаја моје ликвидације 90-их у Хрватској. Крајем 1995. у Београду, одустало се, у задњи час, од плана да будем убијен. Два сведока још су жива. Коме данас треба моје убиство?“, написао је Дмитровић на Твитеру и додао:

„Одвртање шрафова на предњим точковима мојих кола, пре два дана, класичан је покушај убиства“.

Овим поводом огласило се и Министарство за бригу о породици, наводећи да је за време службеног пута министра Дмитровића у току вожње примећено да је неко олабавио шрафове на предњим точковима службеног возила којим се враћао из Ниша.

Дмитровић је, како се наводи, у понедељак боравио у службеној посети граду Нишу, а проблем је примећен након што је ка Београду кренуо службеним возилом „шкода суперб“, којим је управљао возач Владе Србије.

„На излазу из Ниша, а пре укључења на ауто-пут за Београд, возач и министар осетили су чудан звук који је долазио с предње стране возила. Зауставили су кола и установили да су на предњем левом точку одврнути сви шрафови, од којих су три пала на земљу при самом додиру. На десном предњем точку шрафови су били олабављени“, каже се у саопштењу.

По елементарној техничкој процени, тако нешто не може да се догоди само од себе, односно да је, како се указује у саопштењу, могуће једино деловањем људског фактора.

„Срећом, министар Дмитровић је на време прекинуо вожњу која је могла да се окончана трагично. Министарство унутрашњих послова интензивно ради на овом случају“, наводи се у саопштењу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *