Pančevci snimili spot za francuskog kompozitora

Mladi Pančevci, braća Jovanović, Matej, pijanista i Luka, student treće godine glume, sve više plene pažnju umetničke javnosti. Oni su upravo promovisali spot snimljen na temu dve kmpozicije francuskog kompozitora Rafaela Novarine, koje je sjajno odsvirao Matej. Već naredne nedelje predstaviće i drugi „Waltz No 1“ u režiji Tare Gajović, studenta režije na Fakultetu dramskih umetnosti. 

Zanimljivo je da se Francuz sam javio Mateji i pitao ga da li bi izabrao dve njegove kompozicije po svojoj želji odsvirao ih, a da interpretaciju prati i odgovarajuća video-priča. Taletovani srpski umetnici odmah su se dali na posao i za kratko vreme nastao je spot, koji možete pogledati ispod ovog teksta. Kompozicija koju je Matej odsvirao zove se „Pensées nocturnes No. 3“, a u spotu, koji je režirao Luka se pojavljuje i kao glumac. Sve je snimljeno u produkcijskoj kući The gospel brodhers production, koju su nedavno osnovali, a za koju će se, sasvim sigurno tek čuti.

Luka i Matej nedavno su na sebe skrenuli pažnju lajv koncert za borbu protiv korone. Koncert je organizovan u saradnji sa američkom kompanijom LeeLoo i GofundMe, a prikupljena sredstva namenjena su Srbiji i svetu za borbu protiv opakog virusa. Koncert je trajao pola sata, a na repertoaru je bila klasična muzika, bluz rok i instrumental psihodelik rok.

Na ovim stranicima nekoiko puta smo pisali o Mateji Jovanoviću, koji je muzičko obrazovanje stekao na pariskom konzervatorijumu u klasi profesorke Jasmine Kulaglić. Osnivač je i kreator Pianoworldwide, najbrže rastuće stranice muzičara i ljubitelja klasične muzike, koja na Instagramu ima više od 150.000 pratilaca (www.instagram.com/pianoworldwide). Matej je prošle godine imao i vrlo uspešnu turneju širom Evrope, sarađuje sa više od 160 umetnika, muzičkih organizacija, kompanija širom sveta. Pogledajte nadahnuti spot braće Jovanović:

 

Naslovna fotografija: Braća Matej i Luka Jovanović/snimio fotoreporter Zoran Jovanović Mačak

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *