Orden Svete carice Milice majci desetero dece

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u nastavku svoje dvodnevne posete Kosovu i Metohiji zajedno sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem obišao dvanaestočlanu porodicu Vuković u selu Žitkovac.

Ani Vuković, majci desetoro dece uručeno je odlikovanje Srpske pravoslavne crkve “Orden Svete carice Milice – Prepodobne monahinje Evgenije”.

Vladika Teodosije je osveštao novi dom porodice Vuković, koji je izgrađen sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je tim povodom kazao da “kada gledate porodicu Vuković, shvatate za šta se borimo kada se borimo za Kosovo i Metohiju”.

Vladika Teodosije je kazao da je Ana pravi primer požrtvovanosti i nesebičnosti.

“Došli smo u jedan topli dom ispunjen decom, ljubavlju, slogom, i oni su zaista najbogatiji u ovom selu i šire. Ovo je poseban dan kada se svi radujemo sa njima i ovo treba da bude primer majkama da žive tako što će sebe davati deci i tako najbolje služiti državi” kazao je vladika Teodosije.

Majka desetoro dece Ana Vuković se zahvalila vladiki Teodosiju i Eparhiji raško-prizrenskoj na priznanju.

“Hvala za pomoć Kancelariji za Kosovo i Metohiju i direktoru Petru Petkoviću, predsedniku Privremenog organa opštine Zvečan Ivanu Todosijeviću i ostalima. Srećni smo i to se vidi na nama” kazala je Vukovićeva.

Tekst i foto: Zoran Vlašković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *