Orden Nikole Tesle Novaku Đokoviću

Nikola Tesla je celom svetu doneo budućnost, Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta i on je novi Tesla, izjavio je Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije iz Filadelfije

Piše: Dr Marko Lopušina

Odlukom uprave i članova Tesline naučne fondacije iz SAD, koju čine američki Srbi, Amerikanci i obožavaoci srpskog genija iz čitavog sveta, Novaku Đokoviću, najboljem svetskom sportisti dodeljen je Orden Nikole Tesle.

U obrazloženju koje je potpisao Nikola Lončar, predsednik TNF iz Filadelfije, se između ostalog kaže:

-Nikola Tesla je celom svetu doneo budućnost. Novak Đoković je stvorio budućnost tenisa i modernog sporta.  Novak Đoković je novi Nikola Tesla i novi srpski genije. Svojim delima uzdigao je svetsku javnost, a nas Srbe učinio ponosnim.  Mi mu se ovim ordenom zahvaljujemo i dajemo Novaku Đokoviću punu podršku u njegovom sportskom, humanitarnim i patriotskom radu.

Orden Nikole Tesle ustanovljen je u Teslinoj naučnoj fondaciji pre nekoliko godina kao odličje „U duhu Nikole Tesle“ ili „Tesla spirit award“.

Povod za dodelu Ordena Nikole Tesle najboljem sportisti sveta su neprijatna događanja u Australiji, koja su za posledicu imala ponižavanje i rušenje ugleda samog Đokovića, ali i njegovog srpskog naroda. Iskazana netpeljivost, a u nekim slučajevima i mržanja prema Novaku, proizvela je i mržnju prema Srbima, što ne priliči državama i ličnostima iz demokratskog sveta.

-Nikola Tesla i Novak Đoković su tesno povezane ličnosti, jer potiču iz srpskog etnosa, jer se kao Dinarci i Srbi fizički liče, i jer su, što je za nas u TNF bilo najvažnije, svojim delima zadivili svet i pokazali mentalnu i duhovnu snagu srpskog naroda. Tesla i Đoković su danas simboli i ambasadori srpskog naroda u svetu – smatra Nikola Lončar, tvorac Tesline naučne fondacije.

Kako nam je rekao Zoran Bulović, predsednik TNF Srbija, prema podacima ove srpske organizacije iz Filadelfije, srpski genije Nikola Tesla je danas najpoznatiji i najpopularniji Srbin na svetu. Ima 63 miliona pojavljivanja na Internetu i 33 spomenika i biste u 20 država sveta.

-Novak Đoković je uz rame Nikole Tesle. Novak je najpopularniji moderni Srbin u svetu. Ima na Internetu 17,3 miliona pojavljivanja. Nosilac je dva velika priznanja kao najbolji teniser na planeti Zemlji i kao najbolji svetski sportista u 2021. godini.  U vreme ovih događanja u Austrliji dobio je milion novih poruka iz čitavog sveta. Američki Srbi predlažu da se Đokoviću podigne spomenik u Njujorku, pored monumetna Nikole Tesle, koji je Novak svojevremeno posetio – kaže Nikola Lončar.

Kako nam je u Filadelfiji rečeno, Teslina naučna fondacija će Novaku Đokoviću uručiti Orden Nikole Tesle prvom prilikom, kada se dogovori susret sa svetskim prvakom i najboljim sportistom sveta.

Kontakti: Nikola Lonchar/Никола Лончар

President / Founder
Tesla Science Foundation

Skype:Nikola.Loncar32

Phone: 484 955 0545

Imejl: nicklonchar@gmail.com

www. Tesla Science Foundation.com

Naslovna fotografija: Novak Đoković prilikom posete Muzeju Nokole Tesle

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *